Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

RSS

Voit kommentoida blogikirjoituksiani tai antaa pisteitä yhdestä viiteen.

1 = huonoin pistemäärä ja 5 = paras pistemäärä.

 

 Mätsärissä
16.09.2012 16:48 | Seija

Usva pääsi ensimmäistä kertaa elämässään tutustumaan näyttelymaailmaan kun veimme sekä Usvan että Ruskan Koirakerho Tassujen järjestämään match - showhun Kauppakeskus Plazan kattotasanteella.

Koska jalkani on kipeä, piti Jukan esittää molemmat koirat. Valitettavasti vain kehät sattuivat niin samanaikaisesti, että katsoin paremmaksi mennä itse Usvan kanssa kehään. Onnistuihan se jotenkin vaikken juoksemaan pystynytkään. Menimme vuorollamme pariksemme osuneen koiran ja sen omistajan kanssa kehään. Pennuilla oli tuomarina Mia Satamo, Kennel Yacatis. Kun tuomari lähestyi Usvaa, oli Usva ihmeen rauhallinen vaikka yleensä ei paikoillaan pysy kun vieras ihminen tulee lähelle. Nyt ei välittänyt mitään tuomarista vaan tuijotteli viereisessä kehässä juoksevia koiria. Kyllähän jossain vaiheessa piti hieman tuomariakin vilkaista, mutta kaikki nuolemiset ja selälleen menot Usva oli onneksi tyystin unohtanut. Emme siis antaneet katsojille aihetta riemuun.   Kun lähdimme kiertämään kehää, oli Usva aluksi ihan ok, mutta jossain vaiheessa oli taas pieni veto päällä. Onneksi pysyi kuitenkin aika hyvin sivullani.

Kun tuomari oli aikansa miettinyt, kummalle antaa punaisen ja kummalle sinisen, hän sanoi ensin, että "Tämä on taas sellainen pari, että tekisi mieli antaa molemmille punainen nauha." Sen jälkeen tuomari meni ja antoi punaisen nauhan kilpakumppaneillemme. Näin Usva sai siis ihka ensimmäisestä mätsäristään sinisen nauhan. Näinhän Ruska -äitikin upean näyttelyuransa on pienenä aloittanut. 

Tämän jälkeen siirryimme katsomaan miten Ruskan käy kehässään. Isojen kehässä oli tuomarina Heidi Ekman, Kennel Kirella's. Jukka meni Ruskan kanssa kehään ja tuloksena oli hienosti punainen nauha. Usvan nähdessä äitinsä juoksevan kehässä, piti hänen heti haukkua äidille, joka ei onneksi ollut kuulevinaankaan lapsukaisensa haukkumista.

Menin itse jälleen Usvan kanssa sinisten pentujen kehään ja tuomari tutki ensin kaikki koirat ja pyysi sen jälkeen kiertämään yhden kerran kehän ympäri. Hieman taisi Usva olla intona edellä menevästä koirasta ja hieman tuli myös laukkailtua, mutta saimme kuitenkin kierroksen tehtyä suht hyvin. Tämän jälkeen tuomari kätteli kaikki koiranomistajat, joita ei päästänyt loppukehään, mutta onneksi hän sanoi Usvan kohdalla, että jääkää te vielä kehään. Näin tiesin, että Usva ainakin sijoittuu ensimmäisessä mätsärissään. Tuomari sijoitti Usvan neljänneksi, joka sekin oli hyvin meidän kokemattomalle pikkuisellemme. Viimeiseksi menin vielä kättelemään kaikki voittajamme ja toivotin heille onnea. Voittajalla oli todella pienen näköinen pentu ja kysyinkin häneltä, minkä ikäinen hänen pentunsa on. Mielestäni hän vastasi koiransa olevan 3 kk:n ikäinen!!! Mahdoinkohan kuulla väärin?

Ruska ei sijoittunut punaisten isojen kehässä. Onneksi lapinkoirien mainetta piti yllä Nooa (Lapinpeikon Guuma Galle), joka sijoittui tässä kehässä kolmanneksi. Jukka ja Ruska osallistuivat kuitenkin myös äijähändleriin, jossa oli vain viisi osallistujaa. Jostain syystä tässä kehässä palkittiin kaikki osallistujat ja sehän oli Jukan onni, koska he sijoittuivat Ruskan kanssa juuri viidensiksi.

Vaikka Koirakerho Tassujen sivuilla kehuttiin luvassa olevan upeat palkinnot, en voine taaskaan olla heidän kanssaan samaa mieltä. Toki en tiedä, mitä voittajat saivat, mutta sinisten pentujen 4. sai vihreän ruusukkeen, sellaisen putkiliinan, jonka voi kietaista kaulaan tai päähän, korianterin siemenet + multa ja mustan Onlyn I love denim - kangaskassin.

Äijähändleristä tuli samanlainen musta kassi, kaksi palaa xylitol -purukumia ja tämän reissun paras palkinto, kirja Koiran etikettiopas.

Vaikka näissä mätsäreissä ei yleensä edes sijoittuminen ole kaikkein tärkeintä vaan näyttelyharjoitukset, voisivat nuo palkinnot olla edes hitusen paremmat, jotta sijoittuneet koirat saisivat edes osallistumismaksunsa verran takaisin. Meille onneksi sattui tuo kirja tulemaan voitoksi ja sen ääressä kuluukin mukavasti aikaa. 

Takaisin Usvan hakemistoon.

Takaisin kasvattien blogien pääsivulle.


( Päivitetty: 16.09.2012 19:19 )

 - Seija
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (2)Kommentti

                       
Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Yksityinen 
Roskapostisuojaus: Paljonko on kahdeksan plus kahdeksan?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Yksityinen viesti

- 19.9.2012 19:37

Kommentoi


©2019 Käpäläkallion kennel - suntuubi.com