Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

 October Show, Turku 20.10.2012
20.10.2012 19:49 | Seija

Turun näyttelypäivä oli harmaa, mutta onneksi vettä ei satanut. Oli mukava pitkästä aikaa päästä näyttelymaailmaan, vaikka Ruska (Miskajasmin Naruska) ei vielä ollutkaan turkkiaan saanut pentujen jälkeen valmiiksi. Ilmoitinkin koirat sinne oikeastaan Usvan (Käpäläkallion Peikotar) takia, jotta Usva pääsee osallistumaan Suomessakin yhteen pentuluokkaan. Seuraavaksihan meillä on vuorossa Tarton kaksi näyttelyä, joissa Usva esiintyy myös pentuluokassa ja sen jälkeen Helsinki Winner- ja Voittajanäyttelyissä onkin edessä jo junioriluokka. :)

Usvan velipoika Pessi (Käpäläkallion Superpeikko) oli myös ilmoitettu näyttelyyn, mistä olen todella mielissäni.

Näyttelyn tuomarina piti toimia Jukka Kuusiston, mutta tuomarivaihdoksesta johtuen kehän otti Outi Piisi-Putta.
Näyttelyyn oli ilmoitettu 39 suomenlapinkoiraa, 2 pentuihin, 18 uroksiin ja 19 narttuihin.

Pentuluokassa ei ollut kuin kaksi koiraa, Pessi ja Usva. Pessi sai näin kunnian korkata suomenlapinkoirien kehän. Pessin omistaja Minna ei ollut aikaisemmin esittänyt yhtäkään koiraa saatikka sitten käynyt koiranäyttelyissä. Kaikki oli hänelle uutta ja jännittävää. Hienosti tämä parivaljakko kehässä kuitenkin esiintyi kun ei huomioida Pessin haukkumista. Pessihän on ollut aivan pienestä pitäen pentueen kovin haukkuja. Olisi ollut kivaa saada edes joku kuva Pessistä ja Minnasta kehässä, mutta valitettavasti Jukka otti kaiken vain videolle. Minä taas odottelin Usvan kanssa omaa vuoroani kehän vierellä, joten kuvaaminen jäi. Eipä tullut Usvastakaan kehässä yhtään kuvaa. :(

Pessin arvostelu oli seuraava:
7 kuukauden ikäinen massiivinen urospentu, jolla hyvät mittasuhteet ja hyvä vahvuus tähän ikään. Kuono-osan toivoisin hieman lyhyemmäksi ja paremmin topatuksi, sekä voimakkaamman otsapenkereen. Vasen korva taittokorva. Tummat kauniit silmät. Hyvä kaula ja runko. Liikkuu mukavasti kun muilta kiireiltään ehtii. Hyvä häntä. Herkkähaukkuinen.

Tuo lause liikkumisesta oli mielestäni hienosti sanottu. Matossa oli jotain hyviä hajuja, joita Pessin piti aina välillä nuuskia ja sen hän tekikin sitten kunnolla.

Pessin tulos oli PEK1 ilman kunniapalkintoa, johon olen myös tosi tyytyväinen.

Seuraavaksi menin Usvan kanssa kehään ja Usvahan oli päättänyt valloittaa tuomarin puolelleen. Hampaiden katsominen onnistui hienosti ja pelkäsin, että Usva istahtaisi heti kun tuomari alkaisi häntä tutkia, mutta oikeastaan  häntä sai käpälöidä ihan hyvin. Tuomarin sanellessa arvostelua kehäsihteerille, oli Usva aika rauhaton ja jouduinkin kääntämään häntä monta kertaa, jotta sain Usvan oikeaan asentoon tuomariin nähden. Jossain vaiheessa tuomari sanoikin, ettei minun tarvitse tehdä niin paljon töitä koiran kanssa, koska se on vielä pentu niin se saa olla aika vapaasti. :) Onneksi tuomari piti näkemästään ja antoi Usvalle PEK1:n kunniapalkinnolla kera upean arvostelun. Näin Usva oli myös ROP -pentu.

Usvan arvostelu oli seuraava:
7 kk ikäinen, erittäin lupaava narttupentu. Hyvät mittasuhteet ja linjat tähän ikään. Sievä narttupennun pää. Kuono-osa voisi olla aavistuksen lyhyempi. Ihana ilme. Hyvä kaula ja runko. Hyvä luuston vahvuus. Liikkuu erinomaisen tasapainoisesti näin nuoreksi koiraksi. Pennun turkki. Mukava luonne.

Tähän arvosteluun olen enemmän kuin tyytyväinen. :)

Tämän jälkeen alkoikin pitkä odottelu, koska ennen Ruskan vuoroa oli ilmoitettu 18 urosta ja 14 narttua. Onneksi aika kului tällä kertaa aika nopeasti. Tiia Nyberg oli jälleen lupautunut esittämään Ruskan, joten sain otettua muutamia kuviakin, vaikka valoa olisi tarvittu hyviin kuviin vähän enemmän tai sitten minun pitäisi opetella paremmin käyttämään kameraani. :)

Valioluokassa oli ainoastaan kolme koiraa kahden peruutettua tulonsa. Mielestäni Ruska esiintyi hyvin, joten siitä ei menestyminen ainakaan jäänyt kiinni. Tuomari kaipasi Ruskalle pidempiä sivuaskeleita, josta olin aivan ihmeissäni. Ruskan sivuaskeleita on tähän asti aina kehuttu. No, näin tällä kertaa. Tuomari sijoitti valioluokan ykköseksi Peikkovuoren Vanillan ja kakkoseksi Lumiturpa Rupelin jättäen Ruskan viimeiseksi. Ruska ei sijoittunut myöskään paras narttu -kehässä. Onneksi Ruskakin sai kuitenkin SA:n, joten SA -putki ei katkennut. Ruskan tulos siis VAL ERI3 SA.

Ruskan arvostelu oli seuraava:
Tasapainoinen erinomaiset mittasuhteet omaava 4-v narttu. Hyvä feminiininen pää. Kauniit korvat. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takana. Hyvä runko. Hyvä häntä. Toivoisin sivuaskeleen pidemmäksi, minkä luulisi onnistuvan näillä kulmauksilla. Hieman ahtaat takaliikkeet. Turkki ei parhaassa kunnossa tänään. Erinom. käytös.

Lopuksi vielä muutama kuva Ruskasta tämän päivän näyttelyssä:

Viimeisessä kuvassa vasemmalla PN1:ksi tullut veteraani Lumiturpa Oikku, Ruska ja Lumiturpa Rupeli. 


( Päivitetty: 22.10.2012 22:31 )

 - Seija | Kommentit (2)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (2)©2019 Käpäläkallion kennel - suntuubi.com